Een nieuwe opdracht bij LerenDoenMaken

Blog

Wat is nu Augmented Reality?
Bij augmented reality (AR) wordt er informatie over de werkelijkheid heen gelegd. Je ziet nog wel de mensen en voorwerpen om je heen, maar er wordt extra informatie aan toegevoegd. Augmented Reality is niet iets van de laatste paar jaar. Hoewel je er nu juist veel over hoort, begon Augmented Reality al begin jaren negentig. Op TV zie je het al vaak voorkomen. Denk maar aan een sportwedstrijd waarbij tijdens de uitzending ervan informatie over het beeld loopt. Dit kan zijn informatie over de wedstrijd zelf, maar ook virtuele reclameborden naast de goals.
Dat je er nu zoveel over hoort en leest ligt vooral aan de ontwikkelingen van de smartphone. Erg bekend is de onlangs verschenen app van IKEA en de app van LEGO, waarmee je kunt zien wat je met de inhoud van een doos kunt maken.
Bij augmented reality hoef je meestal geen speciale bril te dragen. De extra’s zijn met het blote oog onzichtbaar en komen pas tevoorschijn als je bijvoorbeeld via de smartphonecamera kijkt. Tegenwoordig wordt deze toepassing veel gebruikt bij reclames, in musea, pretparken en vliegsimulaties.
Met de tablet of smartphone kun je het zelf, met de daarvoor bedoelde apps uitproberen
• We hebben de app Aurasma al uitgeprobeerd op school en de leerlingen waren bijzonder verrast en enthousiast over deze toepassing.
• Ook voor de lagere groepen is er een erg leuke toepassing. Met Quiver kun je een kleurplaat tot leven laten komen.
Ook geïnteresseerd geraakt, klik dan op de link om rechtstreeks naar de opdracht te gaan:

Opdracht AR