Projecten Digitale geletterdheid

Blog

Wij houden de ontwikkelingen met betrekking tot het nieuwe leergebied Digitale geletterdheid natuurlijk goed in de gaten. Aan de zijlijn zijn we betrokken bij de feedbacksessies van Curriculum.nu. Het ontwikkelteam nadert het einde van haar opdracht en het moment dat alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs het leergebied Digitale geletterdheid op de een of andere manier moeten opnemen in het aanbod komt naderbij. Wij juichen dat toe en we zijn erg enthousiast over de tot nu toe afgeronde en opgeleverde (tussen)producten, die je overigens hier kunt vinden.

Schermafbeelding 2019-02-26 om 10.10.43.png

Omdat wij LerenDoenMaken naadloos willen laten aansluiten op het nieuwe curriculum voor Digitale geletterdheid zijn we gestart met het ontwikkelen van PROJECTEN. In die projecten werken leerlingen aan specifieke thema's die gebaseerd zijn op de bouwstenen van Curriculum.nu. De projecten sluiten daarmee één-op-één aan op de gevraagde kennis en vaardigheden. Vanzelfsprekend maken we in die projecten gebruik van de Opdrachten en Tools die al op LerenDoenMaken staan. Maar door die te combineren in projecten wordt LerenDoenMaken nog praktischer bruikbaar en sluiten we nog beter aan bij de leerdoelen van het leergebied Digitale geletterdheid.

Proberen?
Vind je het leuk om een van de projecten een keer uit te proberen met je eigen groep of klas? Stuur dan een mailtje naar info@lerendoenmaken.nl en wij sturen je een eerste versie van ons materiaal. We ontvangen uiteraard graag jouw feedback en de reacties van je leerlingen retour. Op dit moment hebben we drie projecten bijna afgerond:

Schermafbeelding 2019-02-26 om 10.20.31.png