Verbeteringen website

Blog

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe schooljaar! Wij hebben vanzelfsprekend ook genoten van onze vakantie, maar we hebben wat betreft Leren Doen Maken niet helemaal stil gezeten. Voor de zomer hebben we een enquete uitgestuurd naar onze gebruikers. Daarnaast hebben we er een aantal persoonlijk gesproken. Dat heeft geleid tot een lijstje met aanbevelingen en wensen voor aanpassingen aan de website. Adecon, het bedrijf dat ons platform heeft gebouwd en onderhoud, is momenteel hard bezig de laatste aanpassingen door te voeren. In dit blog een klein overzicht van alles wat u vanaf eind september kunt verwachten.

Producten inleveren

Het onderscheid tussen het product van een leerling en de bijbehorende, illustratieve afbeelding was niet altijd even duidelijk bij het inleveren van een product. Dat hebben we aangepast, zodat daar geen verwarring meer over kan ontstaan bij leerlingen.

User interface

Sommige andere handelingen, met name in de beheermodule van de leraar, waren ook niet helemaal handig. Of vroegen te veel 'klikken'. We hebben een aantal kleine functionele verbeteringen uitgevoerd die de beheermodule handiger en eenvoudiger maken. Maar ook voor de bezoeker van de site werken een aantal dingen net even wat handiger. Bijvoorbeeld het zoeken en vinden van een school op de schoolpagina. Met het nieuwe zoekveld is het niet meer nodig om heel veel te scrollen.

Homepage

Misschien wel de grootste aanpassing is de homepage, de pagina waarop je onze website binnenkomt. We merkten dat het voor niet-gebruikers niet altijd meteen duidelijk was op wat voor een soort website ze terecht kwamen. We hebben geprobeerd die eerste pagina wat beter vorm te geven en in te delen.

Kleine wijzigingen

De lijst met aanpassingen is nog veel langer, maar in veel gevallen gaat het om kleine wijzigingen. We vergeten zelf soms dat we eigenlijk pas in maart van dit jaar ons (nieuwe) platform hebben gelanceerd. We zijn er nog altijd heel erg blij mee en super trots op. Voor ons en inmiddels voor een flink aantal andere scholen werkt het heel erg goed en zijn er eigenlijk geen grote bugs en/of weeffouten. Mocht het nou zo zijn dat u die wel tegenkomt of ideeen heeft over (functionele of inhoudelijke) verbeteringen, laat het ons dan weten op info@lerendoenmaken.nl.