Workshop Digitale Geletterdheid

Blog

Naar alle waarschijnlijkheid zal het leergebied digitale geletterdheid over enkele jaren een vast onderdeel zijn van ons curriculum. Een ontwikkelgroep van curriculum.nu is bezig een visie op het leergebied te formuleren en een inhoudelijke uitwerking daarvan te ontwikkelen. Ondertussen is er al een groot aantal scholen dat een voorzichtige start maakt met de invoering ervan.

Maar hoe geef je digitale geletterdheid vorm in het huidige curriculum? Aan welke kennis en vaardigheden werk je? Welk leermateriaal kun je gebruiken? Welke voorzieningen zijn er nodig in jouw school? Over welke competenties moeten leraren beschikken? In deze workshop gaan we op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen.

Leerdoelen
Aan het einde van deze workshop weet je:

  • wat het leergebied digitale geletterdheid inhoudt;
  • heb je ervaren hoe je binnen jouw school vorm kunt geven aan digitale geletterdheid;
  • kun je snel en concreet aan de slag met de invoering van digitale geletterdheid.

Daarnaast krijg je een jaar lang gratis toegang tot LerenDoenMaken, hét platform voor digitale geletterdheid en de ontwikkeling van toekomstgerichte vaardigheden bij leerlingen.

Praktische informatie
Locatie: jouw school
Datum & tijd: in overleg
Duur: 3 - 4 uur
Kosten: € 645,- (vrijgesteld van BTW) inclusief 1 jaar gratis toegang tot LerenDoenMaken

Dus wil je echt werk maken van digitale geletterdheid en toekomstgerichte vaardigheden op jouw school, nodig je collega’s dan uit voor deze workshop.