Tooloverzicht

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Platformen

IPad app.

Het stop-motion filmpje maken
Open de app en tik op “Make a Movie”. Nu kun je het beginscherm van je filmpje maken.
Tik op “My Movie” voor de titel op te geven en je naam bij “Director”.
Aan de rechterkant van het scherm kun je een achtergrond kiezen of zelf een achtergrond toevoegen.
Als je dan op “Done” klikt, kom je bij het scherm waarmee je de foto’s kunt maken.
Met de tweede knop van links, een vierkantje met een puntje er in, kun je de focus instellen. Met de knop daarnaast zet je de flits aan of uit.
Bij de knop in het midden met overlappende vierkantjes kun je twee dingen aan of uit zetten; een raster en een onion skin. Vooral dat laatste is heel handig. De app legt dan een gedeeltelijk transparant laagje van de vorige foto over het scherm, zodat je kunt zien waar je onderwerp stond en je de volgende foto mooi kunt uitlijnen.
Ook handig is de mogelijkheid om foto’s te maken door met je vingers te knippen. Je loopt dan niet de kans het scherm weg te duwen. Dit zet je aan door op het handje te tikken. Je kunt ook met je tong klakken of een ander tikkend geluid maken om de camera te laten werken.
De andere knoppen spreken voor zich. Nu kun je de foto’s maken. Na het maken van de foto verander of verplaats je je onderwerp steeds een heel klein stukje, een paar millimeter, zorg je dat je handen en schaduwen uit beeld zijn en maak je weer een foto en deze twee stappen herhaal je steeds.

Kijk naar het filmpje voor meer uitleg.