Tooloverzicht

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Platformen

Web.

Vocaroo is een tool waarmee geluidsopnames gemaakt kunnen worden.
Deze opnames worden online opgeslagen en krijgen een eigen internetadres. Opnames blijven op Vocaroo niet eeuwig bewaard. Na verloop van tijd worden zij weer verwijderd om plaats te maken voor andere. Om te voorkomen dat geluiden verloren gaan is het handig om opnames ook te downloaden en op eigen pc op te slaan. Vocaroo biedt daartoe de mogelijkheid.
Zo maak je een geluidsopname met Vocaroo.

- Klik op de knop "Click to record". - Klik op "Toestaan" om Vocaroo toestemming te geven tot het gebruik van de microfoon. Na de klik begint Vocaroo meteen met de opname.
- Spreek je tekst in of speel het geluid af dat je wilt opnemen. - Ben je klaar met de opname klik dan op de knop "Click to Stop".
- Klik op de knop "Listen" om de opname te beluisteren en te beoordelen. - Is de opname niet naar wens klik dan na het beluisteren van de opname op de knop "Retry" en maak een nieuwe opname.
- Is de opname naar wens klik dan op de tekst "Click here to save". - Op de pagina die zich opent staat een internetadres.
- Kopieer dit adres en bewaar het. Als je naar dit adres surft kun je de opname beluisteren. NB. Je kunt het adres ook als volgt naar jezelf mailen.

Kijk hier voor de uitleg.